Geïnteresseerd in 1 van onze diensten?

Ontdek wat Bandencentrale Dalemans u te bieden heeft

Velgen | Verlaging | Uitlaten | Leasing | Self Carwash

Bandencentrale Dalemans Velgen RS6

Velgen

Wij staan gekend voor een breed assortiment aan exlusieve lichtmetalen velgen en banden.

Wij garanderen u een zeer breed gamma van verschillende merken, welke op zeer snelle termijn geplaatst kunnen worden.

Dalemans logo BD-wit

Merken

Bandencentrale Dalemans is officieel verdeler van onderstaande merken:

Japan Racing
Concaver Wheels
Ispiri Wheels
OZ Italian Company / Racing
Motec Wheels
Rotiform Wheels
BBS
MB Design
GMP Italia
TAM Wheels
Niche Wheels
Vossen

Verlaging

Sinds kort bieden wij ook verlaging van voertuigen aan, dit kan door middel van vaste verlagingsveren of een schroefset.

AP Sportfahrwerke
ST Suspension
KW Suspensions
H&R Das Fahrwerk!
Bilstein
Eibach
Koni
BD

Uitlaten

Wij bieden ook sportuitlaten aan, zowel op maat gemaakte uitlaten als gekeurde uitlaten die comform zijn met de belgische wetgeving voor jouw wagen. Deze zorgen dus niet voor problemen tijdens de autokeuring.

Uitlijning

Een ongelijke slijtage van de band, waarbij één zijde meer slijt dan de andere zijde, komt vaak voor als gevolg van een verkeerde uitlijning van de auto. Dit verschijnsel kan zeer gevaarlijk zijn, omdat het leidt tot een slijtagepatroon dat kan resulteren in een klapband.

Wanneer de slijtage zich aan de binnenkant van de band bevindt, in de buurt van de wielkast, en niet tijdig wordt opgemerkt, kan de slijtage aan de schouder van de band zo ernstig worden dat het karkas daadwerkelijk wordt doorgesneden. Hierdoor raakt de structuur van het karkas beschadigd en wordt de band verzwakt, wat kan leiden tot het openscheuren op die plek. Dit wordt een klapband genoemd. Hoewel het aanpassen van de uitlijning dit ongelijke slijtagepatroon kan stoppen, zal de slijtage zelf niet verbeteren door het aanpassen van de uitlijning. Daarom is het van essentieel belang om de banden goed in de gaten te blijven houden, zelfs nadat de uitlijning is geregeld.

Waarom zijn mijn banden niet mooi recht afgesleten?

Dit type slijtage wordt gekenmerkt door verschillen in het slijtniveau van verschillende rubberblokken. Vaak kun je dit herkennen aan een toenemend geluid tijdens het rijden. Het komt vaak voor dat dit soort slijtage tegelijkertijd optreedt op zowel de voor- als achterbanden. Mogelijke oorzaken hiervan zijn een verkeerde uitlijning van de wielen, versleten schokdempers of een specifiek ontwerp van het chassis. Als je dit type slijtage herkent, is het belangrijk om zo snel mogelijk je banden te laten vervangen.

In dit geval slijt de band voornamelijk aan één zijde, waarbij er steeds minder rubber aanwezig is naarmate je verder naar de buitenzijde gaat.

Dit probleem kan vaak worden waargenomen op beide banden van dezelfde wielas. Het wordt veroorzaakt door abnormale wrijving met het wegdek als gevolg van een onjuiste uitlijning. Een sportieve rijstijl kan dit probleem verergeren.

Als je band meer slijt in het midden dan aan de zijkanten, heeft dit meestal te maken met de bandenspanning. Te harde banden kunnen dit probleem veroorzaken.

Wanneer de banden aan beide zijkanten afgesleten zijn, duidt dit vaak op onderinflatie. Te zachte bandenspanning is meestal de oorzaak hiervan.

Uitlijning

Leasing

Wij werken samen met bijna alle leasing maatschappijen.

 • Westlease

 • Vancia
 • Leasense
 • KBC Autolease

*enkel voor leaserijders

Leasing Bandencentrale Dalemans

Velgherstelling

Bij het repareren van uw velgen staat de veiligheid van u en uw passagiers altijd voorop!
Bandencentrale Dalemans heeft voor elk probleem een oplossing. Van stoeprand schade aan uw velgen tot scheuren en deuken, wij repareren het voor u.
Elke velg wordt voor reparatie op gebreken gecontroleerd, na de velg reparatie volgt een nauwgezette controle van elke gerepareerde velg.

Zelfs een nieuw kleurtje in alle mogelijke RAL kleuren.

Voor herstelling
Na herstelling
Voor / na herstelling
Velgen voor herstellingNa herstelling

Self Carwash

Wist je dat wij een stock hebben met allerlei onderhoudsproducten?

 • Gyeon
 • Kenotek Cargo Forte 4100
 • Droogdoeken
 • Ruitensproeier vloeistof
 • AdBlue
 • De-Ice ruiten ontdooier
 • Koelvloeistof
 • Bandenreparatie kit